top of page

Magic the Gathering Leuven

Magic: The Gathering (ook wel bekend als Magic of MTG) is een ruilkaartspel (Trading Card Game, of TCG). Hoewel het spel zijn basis vindt in het fantasygenre uit de traditionele roleplayinggames, zijn er voor de rest weinig overeenkomsten. In het spel nemen twee (of meer) spelers het tegen elkaar op in een strijd om levenspunten. Ieder spel stelt een gevecht voor tussen krachtige "wizards" (tovenaars), ook wel "duelists" of "planeswalkers" genoemd. Elke speler start het spel met 20 levenspunten. Door het spelen van kaarten kan de speler de andere speler schade toebrengen of in zijn spel hinderen. Het doel is de tegenstander op 0 levenspunten te krijgen, hoewel er tal van andere manieren om het spel te winnen zijn.


Wil je het spel leren of ben je al gevorderd? The Hub Game Lounge verwelkomt je graag. Van wekelijkse evenementen tot unieke happenings, wij hebben het allemaal.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commander is a series of gameplay-enhancing Magic: the Gathering card game products. It's been around for many years and has become hugely popular. EDH is the most popular variant in Commander, where

bottom of page